Най-интересните рок артикули

Напоследък все повече метъл и рок банди пускат свои собствени марки продукти. Не знам причината за това, защото едва ли продажбата на няколко бутилки вино ще внесат кой знае какви печалби в банковите сметки на групи като „Аеросмит”, примерно. Предполагам, че някои го правят от екстравагантност, други от уважение към феновете си, а трети – защото просто могат. Нямам отговор на този въпрос, но за сметка на това в този материал ще ви покажа едни от най-любопитните марки продукти, пускани на пазара от популярни рок банди.

Преди едва няколко дена, Slayer, част от голямата траш четворка, обявиха, че пускат своя собствена марка вино.
Виното ще се казва тематично – Reign Blood по едноименното заглавие на култовия им албум от 1986-та. Вкусът на напитката ще бъде „тежък и безкомпромисен”, „с неопростимо присъствие”. Интересно е, че виното ще се продава единствено в Швеция. Сортът е каберне совиньон, а гроздето за производството ще се доставя от САЩ. Всяка бутилка ще се продава за около 18-19 долара.

Напомням ви, че тази година Slayer ще гостуват за четвърти път в България в рамките на „Loud Festival” в София.

Междувременно, докато още сме на вълна Slayer, ви напомням, че преди няколко месеца, от бандата пуснаха мърчъндайз лимитирана версия на презервативи Durex .

Slayer обаче не са първата банда, която пускат презервативи със своето лого на пазара. През далечната 2007-ма, точно преди първия си концерт у нас, любимците на българи, Manowar пуснаха своя марка презервативи с наименование „Warrior’s Shield”. Лично Джоуи Демайо коментира „Сега може не само да казвате „Fuck the world“, но и да го направите“

Безспорно обаче най-голям интересн за бандите представлява виното. Преди време Iron Maiden и Whitesnake също пуснаха свои брандове от алкохолната напитка.„Железата девица” изкараха луксозно мерло с името „Iron Maiden Eddie’s Evil Brew“. Виното се предлага в дървена кутия и то само е Европейския съюз.

Дейвид Ковърдейл и компания не останаха по-назад, като пуснаха през 2010-та специана марка вино „Whitesnake Zinfandel 2010”

MOTORHEAD, като почитатели на алкохола, в края на миналата година пък пуснаха своя марка луксозна водка. Водката се произвежда в Швеция и се продава за 60 долара бутилката. Естествено, културната група на Леми, вече предлага на пазара ароматно вино шараз.

Освен на алкохола, обаче, момчетата от Motorhead, са почитатели и на зимните спортове. Което ги накара да пуснат и своя марка ски.

Друг интересен продукт представлява специалното издание на “Metallica” за играта Монополи. И друг път на пазара са били изкарвани подобни издания на известната настолна игра с банди като “KISS” и „The Beatles”

Като заговорихме за KISS, това е единствената банда за която мога да кажа със сигурност защо пуска свои марки с продукти. А именно заради пари. Момчетата от KISS до голяма степен загубиха уважението на мнозина фенове, след като през един период, едва ли не през месец, започнаха да пускат на пазара свои продукти, използвайки името си за пропаганда. Ето два по-нестандартни примера.

LED телевизори, които са брандирани с логото на KISS. Телевизорите се продават в 32, 40 и 46 инчови размери.

И сега най-интересния, фрапантен и същевременно интересен случай в историята на мърчъндайза. KISS пуснаха на пазара собствена марка…ковчези. Този случай дори не заслужава да се коментира. Понякога ламтежа за пари надминава всякакви разумни граници.

Горните примери са едва малка частица от всевъзможните продукти и атрубути, които големите рок банди пускат все по-често. Явно в днешно време е един вид елитарно и благопристижно всяка по-известна рок група да има своя собствена марка…нещо си. Най-добре вино. В това, само по себе си, няма нищо лошо. Стига да не надминава някаква разумната граница. Защото в един момент от жестове на уважение към феновете, нещата се превръщат в чиста търговия и сребролюбство.

Моето материалче може да видите и публикувано тук – Три5деве

Advertisements
Публикувано на Любопитно. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s