The Avengers разби всички рекорди

2011_the_avengers_016

The Avengers e един чистокръвен и сто процентов екшън за супер герои. И именно в този, забавляващ и не особено задълбочаващ жанр, филмът е абсолютен шедьовър. И фактите подкрепят думите ми. Първоначалната оценка на един от най-известните критични сайтове за кино в света – Rotten Tomatoes – беше 97% от 100, а в IMDB пък оценката беше 9.1/10. Но нека оставим критиците на страна. Днес излязоха статистиките от печалбите на филма. Е, какво да ви кажа: „Отмъстителите” е на път да се превърне в най-касовият филм в историята на киното.

Печалбите на филма само за уикенда, в САЩ са над колосалните 200 милиона долара. За точно 3 дни The Avengers размаза на пух и прах де що рекорди по печалби за най-кратко време са съществували. Предишните първенци на Бокс Офиса бяха „Хари Потър и даровете на смъртта – част 2” и „Игрите на глада”, спечелили за първия си уикенд съответно 169 и 152 милиона. „Отмъстителите” разбива тези постижения със „скромните” 50 милиона.

Джос Уидън, който обединява в себе си герои от комиксовата вселена на Marvel, се справя зашеметяващо и в световен мащаб. От международната си премиера на 25 април до 7 май, „The Avengers” е събрал покъртителните 641 милиона долара печалби.

Този филм идва като спасителна жилетка за Дисни. И то каква. Страшната ирония е, че само преди един месец компанията пусна един от най-големите провали в историята на бокс офиса въобще – приключения сай-фай – „Джон Картър”, който генерира загуби от над 200 милиона долара. С „The Avengers”, обаче, Дисни многократно изкупуват своите грехове и загуби. Това е първият филм на компанията по Marvel, след покупката на комиксовата вселена през 2009 г. за крупната сума от 4 милиарда долара.

Макар все още да е твърде рано да се предполага какви точно ще бъдат финалните печалби на „Отмъстителите”, който за момента се справя изключително успешно, в интернет се спекулира, че филмът ще се превърне в един от най-касовите на всички време. А защо не и най?

Advertisements
Публикувано на Кино. Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to The Avengers разби всички рекорди

 1. INVICTVS каза:

  Голям ташак е филма. За тъпи американци и полу-грамотни кандидат-журналистчета, които питат по форуми за програми, които да им проверяват правописа. Но въпреки това е касов, подобно Азис.

 2. celux каза:

  Сюжета е типично американски и е нормално да има толкова посещения.Иначе е пълен тъпизъм,достоен за Америка.

  • СюжетЪТ е на забавен и приятен филм за разтоварване, който не е правен с цел да бъде високо изкуство, а вие не сте достатъчно интелигентни да разберете, че е безсмислено да се критикува филм за нещо, което не е целял да бъде, това е отричане на целия жанр „развлекателно кино“

 3. Вишнева каза:

  Хареса ми филмчето, по своя ненатоварващ начин, като изключим натъртеното до болка величие на американската нация и нейните герои. Рай за Marvel гийкове.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s