Отиде си Рей Бредбъри

Днес трябваше да пусна в блога 2-ра част от статията си за книгоиздателите, но преди малко научих тъжна новина, която е по-важна от това. Вчера, 5 юни 2012, на 91-годишна възраст е починал един от най-големите фантасти и американски писатели въобще – Рей Бредбъри. Това потвърди дъщеря му в своят Туитър профил днес и отказа да даде допълнителна информация.

Автор на абсолютни класики и шедьоври като – „451 градуса по Фаренхайт“, „Марсиански хроники“, „Вино от глухарчета“ и създател на стотици разкази, признати за едни от най-добрите в жанра, Бредбъри ще живее вечно чрез своите творби, превеждани и обичани от хора по целия свят.

Макар да ни става тъжно за тази вест, нека не забравяме, че Рей Бредбъри достигна до достолепните 91 години, живял дълъг, достоен, щастлив живот, признат от читатели и критици за един от най-добрите автори на 20-ти век.

Почивай в мир.

Advertisements
Публикувано на Новини. Запазване в отметки на връзката.

One Response to Отиде си Рей Бредбъри

  1. men246 каза:

    „Вино от глухарчета“,“възпявам електрическото тяло“…книгите му са чудесни.Бог да го прости.Аз растях с тях.Добре ще е и сегашните деца да го знаят..ама дали?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s