Гид – как да оцелеем по време на зомби апокалипсис – част първа

След около 2 седмици тотално отсъствие на каквото и да е било дейност, поради усилено „учене“ (чети игране) по време на сесия, реших да загрея малко, като ви позанимая с нещо тотално безсмислено и неправдоподобно. Забавлявайте се.

15448_1_miscellaneous_digital_art_zombies_i_want_you_brains

След дългогодишна подготовка, изучаване, обмисляне и много време високоинтелектуален труд, имам честта да ви представя „Гид за оцеляване по време на зомби-апокалипсис“. Той се състои от няколко основни точки, в които  ще разгледаме всичко, от което се нуждаем и което трябва да знаем, за да имаме по-голям шанс за оцеляване. Това е селекция от много идеи и личните наблюдения на автора.

Уточнение едно

Има много видове зомбита, но понеже все още си нямаме никаква представа от коя разновидност точно ще бъдат тези, които ще ни подгонят декември тази година (маите са го предсказали) приемаме следното. Зомбитата са така наречените „ходещи мъртъвци“. Тоест – бавни, разлагащи се, грозни и безмозъчни орди, жадуващи за човешко месце (сурово),  можещи да бъдат убити само по един начин – с пръсване на мозъка.

Уточнение две

Този гид не важи, ако сте зомби. Всички си мислят, че ще оцелеят и си правят планове, но никой не се сеща за възможността самият той да се превърне в ходещ мъртвец. Все пак, ако всички се спасят, тогава кого ще трепем? Не забравяйте – оцеляват само най-добрите.

Тактики и съвети
В тази точка ще разгледаме всякакви тактики и съвети, които са полезни в случай на зомбиавария.

Цел номер едно

Да оцелеете през първите няколко дни, докато намерите подходящо убежище или територия, където заразата не е толкова разпространена. Ако имате подходящо убежище (за това ще говорим по-късно) – бункер, замък, яхта или вече сте се укрепили на връх Шипка с приятели, може и да пропуснете тази точка.

Във възможно най-кратък срок трябва да намерите припаси, които да ви стигнат за няколко дни, ето ги основните – консерви, базови лекарства, фенерче, запалка (зaдължително да  е ZippoSilver), оръжие и тоалетна хартия.


След като сте се снабдили с тези неща, възможно най-експедитивно потърсете близките си хора и приятели (ако вече не са зомбита, разбира се). Най-добре е да се движите в средно големи групи, около десетина души. Много е важно тези групи да са от предварително познаващи се и разбиращи се хора, за да могат да се сработят в екип. Това не винаги е възможно, но е много желателно. Един от най-важните фактори за оцеляване по време на зомби-апокалипсиса е психологическия фактор. Тук не оцеляват най-бързите и силните физически, тук оцеляват най-силните духом. Представете си какво е да живеете в свят, в който хора, понякога и ваши приятели, ви преследват, за да ви изядат. От първостепенно значение е да запазите самообладание, да се разбирате със своите партньори и да работите в екип.

След като сте се снабдили с необходимите ресурси и сте спасили гаджето, проправяйки си път през 10 етажа в произволна панелка в Студентски, избивайки по пътя си десетки зомби-чалгари, трябва да направите план за евакуация.


Задължително е предварително да начертаете маршрут и да разберете точно къде искате да ходите. Повечето от българите живеят в градове, но не забравяйте – градовете са най-опасното място по време на зомби пандемията. Не се знае от кой ъгъл ще ви изскочат. Има я и възможността за барикадиране, но е доста рискована. Затова най-добре излезте извън града –скрийте са на високо, труднодостъпно, лесно за отбрана местенце в някоя планинска местност. В България такива места има предостатъчно,разполагаме си с Витоша, Стара Планина, Рила, Пирин, Родопите. Важно е, обаче, укреплението ви да е на такова разстояние, че да имате възможност да се отбивате до някой град за провизии. Когато посещавате разбитите и пусти магазини бъдете възможно най-внимателни и тихи, спомнете се как по филмите хората обикновено са най-уязвими точно в момента, когато напуснат сигурното си убежище в търсене на припаси.

Противно на общоприетото мнение, че трябва да трепете всичко, което срещнете по пътя си, най-правилното решение е да се биете само когато е нужно. Не забравяйте, че зомбитата са тъпи и глупави. Избягвайте ги, крийте се от тях, така ще намалите шанса за заразяване. Не забравяйте, че заразата се предава само чрез кръвен път и слюнка.

Ако сте заразен

Кажете на групата ви. Така поне ще сте сигурен, че главата ви ще отреже любим човек. В началото, още докато има гориво, използвайте превозни средства за максимално бързо предвижване. Ако имате възможност бягайте в морето и знайте – зомбитата не могат да плуват, но могат да ходят по дъното.

Винаги имайте резерви от всичко – резервен план, резервни батерии, резервно оръжие. Не забравяйте, че зомбитата не спят. Това означава, че сте в опасност всеки един момент. За това трябва да сте по-бързи и по-умни от тях. Нещо, което не се отдава на всеки индивид.

Друг, много полезен съвет е, че зомбитата имат амнезия и не помнят повече от няколко десетки секунди. Това ви дава перфектна възможност да бъдете бързи и да успеете да се скриете някъде. Възползвайте се максимално от техните слабости– липса на разум и слаби двигателни умения. И друго – каквото и да става пазете тишина. Придвижвайте се плавно, бавно и безшумно. Така шансовете ви за оцеляване са много по-големи, от колкото ако се правите на Рамбо.

И сега нещо от изключително значение, което много често се пропуска – по време на пандемиятазомбитата не са най-големия ви враг. По-опасни са останалите оцелели. В такива ситуации чисто човешките качества рядко вземат превес, в такива ситуации хората стават като зомбита в стремежа си да оцелеят – безмилостни и жестоки, но по-умни и по-бързи. Всячески избягвайте контакт с други групи, а ако срещнете такава бъдете бдителни и внимателни.

Качества и умения

Ето и накратко качествата и уменията, които са ви нужни за оцеляване при зомби пандемия: интелект, здрава психика, здраво, добре тренирано тяло (бягайте на фитнес), паркур умения, умение за стрелба, умение за оцеляване в природата, експедитивност и бърза мисъл.

Всичко по-горе са само базисни и основни съвети и тактики, които са ви нужни по време на зомби-апокалипсис. И за накрая оставям най-важното – не слушайте и четете никакви гайдове. Импровизирайте, но импровизирайте с акъл.


Накратко първата част от гида важи предимно  за първите няколко дни от пандемията, докато намерите свое убежище. Тогава се укрепете добре, излизайте само по нужда, убивайте само при  нужда и не забравяйте редовно да ходите за припаси и да оставяте часови около убежището. Успех.

 Очаквайте част втора, в която ще разгледаме най-добрите оръжия, превозни средства и основни припаси. 

Advertisements
Публикувано на Любопитно. Запазване в отметки на връзката.

7 Responses to Гид – как да оцелеем по време на зомби апокалипсис – част първа

 1. atanasarsov каза:

  Добро е 🙂 Тъкмо щях да питам защо не си включил оръжия и прочетох … 🙂

 2. djlubcho каза:

  Браво 🙂

 3. aleks323232 каза:

  6te imali 4ast 3?

 4. Митко каза:

  Добре, за това сте прав, но няма как цял живот да ги избиваме.
  Кой ще измисли антидот

 5. петю каза:

  Да ви кажа можете да станете зомби без да умирате.1-во убийте едно зомби и го изкормете.2-ро намажете си дрехоте и бузите с вътрешности.Те са като животните.Миришат на мърша и ще можете и Вие да се разхождате из стадата им.Но преди да се намажете с Вътрешности си сложете чаршав или нещо,с което да не си изцапате дрехите.Така ще можете да ходите из града с красавци около себе си и да търсите припаси,но гледайте времето да е хубаво.А да!Това действа само наколко часа.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s