Всичко, което ни трябва, за да оцелеем при зомби нашествие – част 2

18070_1_other_wallpapers_zombies

Дойде време за опасно сериозната втората част от най-добрия и стегнат гайд за оцеляване при случай на зомби нашествие. Ако миналия път си говорихме за основните тактики и съвети, тук ще разгледаме най-важните екипировки, ресурси, оръжия, превозни средства и убежища, които са ни необходими, за да оцелеем. Не забравяйте, че в България не е като в Америка и автомати и бомбени убежища не се крият на всяка пряка. За сметка на това, обаче, имаме едно предимство – малко сме и ресурси ще има за всички оцелели, а зомбитата няма да са чак толкова много. Е, преди китайските и индийските вълни да дойдат насам.

Оръжията

В тази точка ще си поговорим за едно от най-важните неща при зомби-апокалипсиса – нашето въоръжение. Не очаквайте, обаче, нещата да стават като по филмите и игрите. Да влизаш в директна битка с орди ходещи мъртъвци и да стреляш с патлака  по всичко, което мърда е равносилно на самоубийство. Абсурдно е да очаквате да избиете всяко зомби, изпречило ви се пред погледа. В реалния живот ще се биете само, когато е необходимо и то в краен случай. Трябва да сте тихи, бързи, умни, а не да се правите на Терминатор. Защото не сте. Но, ако все пак ви се наложи да се биете ето и най-добрите решения.

Пистолети – основното оръжие както във всяка игра и филм, така и в реални живот – евтин, лек, удобен, бърз и с достатъчно патрони

Desert Eagle- най-гъзарският и известен американски пистолет. Всички го знаят и всички искат да стрелят с него. И възможно най-тъпото решение за зомби апокалипсис. Изрично го слагам тук, за да ви кажа – не го използвайте. Безумно тежък, със страшно малко патрони, много неточен и изключително шумен. Ако искате да се самоубивате – давайте.

Макаров – стар, златен и руски. Малокалибрен, с достатъчно патрони, лек, точен и най-вече – надежден. Има едно огромно предимство – най-разпространения пистолет у нас и сравнително лесно ще можете да намерите патрони и припаси. Просто пречуквате зомби-полицай и го преджобвате. Лесна работа.

Глок – друга класика в жанра. Не особено шумен, с доста патрони, здрав и надежден

USP – най-добрият масов пистолет срещу зомбита. Супер разпространен, с универсални патрони, добър захват и много функции. И най-важното – има заглушител. Ключов елемент. Едно от най-важните неща за всяко оръжие по време на зомби-апокалипсиса е то да има заглушител. Така ще можете да убивате случайни мъртъвци по пътя си – без да привличате излишно внимание.

Като цяло всеки пистолет би ви свършил работа, но обезателно гледайте да има възможност за слагане на заглушител.

Автомати – тежки оръжия, не са подходящи за бързо бягане. Добри са само за отбраняване на защитни позиции и убежища.

Калашников – задължителното оръжие. За нашата държава бих могъл да сложа само този автомат и да приключа по въпроса. Изключителна издръжливост при всякакви условия, универсални патрони, масова разпространеност, голяма огнева сила и най-важното – почти всеки мъж от предишните поколения може да го използва. Намира се под път и над път и го има в излишък във всякакви военни складове.

М 16 – другата класика. Стари оръжия, но златни. Не толкова надежден и разпространен, колкото Калашников, но с възможност за много модификации – слагане на мерник, заглушител и ред други полезни неща. За съжаление страда от болестта, която е карала американските войници да грабват Калашников във Виетнам – липсата на универсални припаси.

KRISS TDI Super V – най-добрия автомат срещу зомбита. За съжаление просто утопия у нас. Супер удобно, с достатъчно патрони и невероятно тих. Снабдите ли се с такова чудо шансовете ви нарастват значително.

Бонус оръжие: ако все пак не ви се живее и искате да си отидете от този свят поне го направете като хората и вземете със себе си възможно най-много зомбита.

strong>Снайпери и пушки-помпи – най-глупавите оръжия срещу зомбита. Снайперите са изключително тежки и бавни, направени са, за да са точни. Не ви трябват. Възможно най-малоумното нещо, което можете да направите, обаче, е да се снабдите с пушка-помпа. Бавно, тромаво, за близък бой със супер малко патрони и труден процес на презареждане. Оставите ли зомбитата да дойдат толкова близо, за да използвате помпата – свършено е с вас.

Гранати – не е удачно да използвате каквито и да е било гранати – привличат внимание и освен това не е гарантирано, че зомбитата, макар разпръснати на части, няма да оцелеят. Да се използва само в най-напечени случаи.

Хладни оръжия – хладните оръжия не са лош избор, макар че са изключително опасни. Трябва да сте бързи и да не оставяте зомбитата да ви докоснат.

Мачете – най-доброто хладно оръжие. Остро, удобно, лесно за използване и много разпространено

Катана – най-силното хладно оръжие. Изисква много умения, обаче е толкова остро и бързо, че зомби главите падат от раз. Препоръчвам, ако сте японска нинджа.

Дойде време за опасно сериозната втората част от най-добрия и стегнат гайд за оцеляване при случай на зомби нашествие. Ако миналия път си говорихме за основните тактики и съвети, тук ще разгледаме най-важните екипировки, ресурси, оръжия, превозни средства и убежища, които са ни необходими, за да оцелеем. Не забравяйте, че в България не е като в Америка и автомати и бомбени убежища не се крият на всяка пряка. За сметка на това, обаче, имаме едно предимство – малко сме и ресурси ще има за всички оцелели, а зомбитата няма да са чак толкова много. Е, преди китайските и индийските вълни да дойдат насам.

Чукове, бухалки и други тежки предмети – стават като за начало, но са тежки, груби и бавни. Използвайте само ако нямате нещо друго под ръка.

Основни припаси и екипировка

Най-важните неща, които трябва да вземете със себе си са – лекарства, вода, тоалетна хартия, хранителни продукти, които издържат много време, задължително кибрит И запалка, фенерче с много батерии, голямо швейцарско ножче с много възможности (такива можете да намерите като разбиете магазина в ЦУМ). Не забравяйте въже и голямо количество превръзки, не се знае какво ще се случи. Всичко това в голяма и здрава чанта. Носете си одеяло и елементарни прибори за готвене. Не забравяйте алкохол, който може да ви помогне във…хм, много ситуации.

За екипировка могат да послужат и обикновени дрехи. Но ви трябват наистина здрави дрехи. Гледайте да се увиете по такъв начин, че да се предпазите от случайни ухапвания. Увийте добре ръцете си, сложете нещо на врата си, носете здрави, кожени ботуши, не забравяйте, че има много зомбита, които пълзят. Сложете си здрави ръкавици, използвайте наколенници, опитайте се да намерите всякакви  дрехи, които се използват при екстремни спортове. Можете да си сложите бронежилетка  и задължително намерете противогаз, който да ви предпазва от случайно попаднали в устата ви кръв и слюнка.

Допълнителен материал

В този блог дори можете да си поръчате всичко това наготово –http://zombiesurvivalpacks.com/store/, а в този можете да видите всякакви зомби екипировки, които предвидливи хора са си подготвили много, много отдавна – http://www.myzombiekit.com/page/3/

Зомби убежища

Едно от най-важните неща е това къде ще живеем след първите дни на зомби апокалипсиса. Да живеете в града е изключително и твърде опасно. Затова се ориентирайте  към селата дълбоко в планетата, към хижи, изоставени къщи и въобще местности, които са слабо население и които можете да отбранявате лесно. Такива в България има доста, така че не се притеснявайте. Шансът на такива места да срещнете зомбита е малък, а когато ги видите те ще са малко и ще можете да се справите с тях бързи и лесно.

Друг вариант са бомбените убежища, но те са нож с две остриета. От една страна там ще бъдете в абсолютна безопасност, но от друга ще бъдете като в затвор и не се знае какво има от другата страна на капака. Затова, ако изберете този вариант, гледайте да сте МНОГО добре запасени с храна и неща с които можете да се забавлявате.

Перфектна възможност са всякакви крепости и замъци. Абсолютно непристъпни и с възможност да побират много хора в тях. Ще се чувствате като на средновековна обсада. А и колко яко би било да защитавате Царевец от пъплеща зомбита?

Къщи и фортове в морето. Там ще сте напълно недосегаеми. Ще можете да си ловите риба, да събирате вода от дъждовете и да не се притеснявате за зомбита. Въобще, идилия. Предлагам ви Алкатрас- изключително приятно местенце.

Най-добре, обаче, са специално обособени зомби къщи, каквито американците вече са построили. За това последното няма нужда от коментар.

За превозни средства ще имате огромен избор. Всяка кола на улицата е ваша. Само внимавайте с бензина. И се насочете към нещо такова:

И това е. Край на гайда. Вече имате 140% по-голям шанс за оцеляване от всеки, който не е прочел този текст. И не забравяйте най-доброто средство, което човечеството е измислило за справяне със зомби заплахата.

 

 

едит

Шокиран съм, че наистина трябва да напиша това, но за не разбралите – авторът на тази статия не се е възприемал на сериозно, докато пише тази статия. Всичко в тази статия е хумористично-сериозно написано с цел забавление и ирония. 

Advertisements
Публикувано на Новини. Запазване в отметки на връзката.

15 Responses to Всичко, което ни трябва, за да оцелеем при зомби нашествие – част 2

  1. Registraciya123 каза:

    май играеш доста shooter-и 😀 забелязах и че ползваш много чуждици – особено натрапчиво е ‘ентъртейнмънт новини’ – защо си решил така? изглежда нелепо 😀

  2. Dante каза:

    Дай ми синоним на ентъртеймънт в българския и те признавам. И „забавления“ някак си не става.
    Иначе не цъкам толкова много зомби игри, просто в последните години стана доста забавно да се бъзикаш със зомби-апокалипсиса, но за съжаление откривам, че в България все още има толкова прости хора, че дори да не знаят за това, могат да си помислят, че статия като тази е писана на сериозно. Не говоря за тебе : )

  3. Бате Морко каза:

    ентъртейнмънт новини = развлекателни новини

    • Бате Морко каза:

      Постарал си се и тук има материал дори за ветерани – палци горе. Някой път ще си поговорим за недотам разпространените концепции за оцеляване.

  4. Dante каза:

    Абе важното е хората да научат най-основното пък друг път ще говорим и за по-тясно специализирани тактики, няма ко а стани.

  5. Veslar каза:

    Приятелю, статията ти е превъзходна! Изнамерил си толкова много снимкови материали и клипчета, които си включил по превъзходен начин в цялото. Начина ти на писане, също е крайно хумористичен, но и сериозен когато е необходимо. Само лека корекция ще ти направя за АК. И на него като на М-16 могат да бъдат прикачвани немалко приспособления като оптика и заглушители. Но статията ти заедно с предходния гайд е направо шедьовър. Просто си представих Царевец обграден от зомбита ;). А с Bagger 288 накрая направо избиваш рибата! Хайде тогава ще се видим в края на декември на щанда с ножчетата в ЦУМ…;))

  6. hellish каза:

    Трябва да се действа превантивно.Аз вече съм натрупал солиден арсенал от хладно оръжие, мазе със зимнина и алкохолец.Имам 2 седмици да си оправя 4х4 на колата да не ме набарат в някоя кал замбитата и съм готов.Малко остана и само психически подготвените ще оцелеем.

  7. nikolai каза:

    Az razbrah che v Amerika ima zombita ot kokaina zatova pomislete hubavo blagodarq za informaciqta

  8. Христо Христов каза:

    Бог да пази добрите хора от зомбита и подобни злини!

  9. wasil d. каза:

    Dnes re6ih da prowerq kakwo pi6e za zombitata i sum dosta wpe4atlen razbira se ne sum napulno podgotwen zastoto sum na 13 i imam samo edna buhalka s pironi po neq ( widqh go ot edin film ) imam kato ekipirovka kamoflaj i fener ni6to drugo no wse pak mislq 4e moje da se poqwqt zombita i togawa mislq 4e 6te se naloji ili da bqgam ili da se soubiq az su6to znam mnogo za zombitata edinstweno ako otseleq nqma da izdurja psihi4eski zatowa 6te mi e mnogo priqtno ako towa se slu4i nqkoi den ( zombi napadenie ) da se dwija s tozi deto e napisal saita ( ako predi towa ne e stanal zombi 😀 )

  10. Веско каза:

    Здравейте.Как е вазможно да се сасдаде зомби апокалипсис.И ако има какъв е шансът за хората които са на вън в транвая или в метрото във влаковете.Има ли шанс за хората които са в блоковете си на 5 6 7 8 етаж с метални врати.

    • Веско каза:

      Ако в къщи имаме ножове и стъклени неща.И сме на 5 етаж с метална двойна врата какъв е шансът за оцеляване.

  11. Dem0n каза:

    Статията ти е шедьовър.Но една малка корекция на морето или плаж неможе да се живее!Неможе да ловиш риба или дапиеш каквото и да била вода.Ако ядеш живи същества или яйца ще се заразиш от инфекцията.И СЕ ПИЕ САМО МИНЕРАЛНА ВОДА която продават магазините!! !!Защото вироса се разпространява чрез водата,ухапване и въздуха.И едно нещо за пушката помпа ТЯ Е МНОГО ПОЛЕЗНА ПРИ ЗОМБИ АПОКАЛИПСИС,защото направо пръсва главата на зомбитата.Но БРАВО идеята да пазиш царевец е много яка.ЗНАЙ всичко това от мен занимавам се със зомби апокалипсис още преди да направиш тази статия.

  12. Freeman BG каза:

    Бро ти да не си стрелял с десерт ийгъл та да знаеш че не е точен тежък и шумен и той не е американски а е произведен в израел и до колкото не ме лъжат очите макаров е черен с кафява дръжка а не е златен а и откъде знаеш че автоматите не са подходящи за тичане п90то да не е толкова тежко а акто м16 и тея другите където ги казваш са винтовки помпата е много хубаво оръжие а м16 e PIECE OF SHIT и тея катани кадето ки казваш са безполезни вземи балтията от вкъщи и ги мачкай 😀 шегичка тези хладни оръжия са добри но гранатите са още по добри казваш че превличат вниманието да ама ти няма да я хвърлиш пред теб а някъде там на 50 метра и зомбитата ще отидат там и кой ще превзима царевец това да не става така и за намирането на макаров ти да не си някаква батка та да пречукаш зомби толкова лесно а и кой ще живее на морето някой умник като тебе как ще ловиш риба нали зомби вирусът се разпространява по въздух ,вода и ухапване рибата най-вероятно ще е заразена и като я изядеш аре ready to transformation и един съвет от мен ако си подготвен много добре може да не издържиш панически и да се самоубиеш и още един мисля че зомбитата могат да те надушат за това ако видиш умряло или убиеш някое се намажи целия със кръв черва и други глупости знам звучи отвратително но може да помогне в някои случаи знай тези съвети от мен защото се занимавам с такива неща от преди тази статия да е създадена и между другото има такъв вирус нарича се лисавирус и ако някой простак както става във повечето зомби филми си няма друга работа и се зарази става апокалипсисът

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s